Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Reddit button
Myspace button
Linkedin button
Webonews button
Delicious button
Digg button
Stumbleupon button
Newsvine button

ARD-DUE – Arduino Due

/* Edit Link */ /** */

Запознаени ли сте со целата програма на Arduino?

…..Arduino Due е развојна плочка базирана на Atmel SAM3X8E ARM Cortex-M3 CPU микроконтролер. Таа е првата Arduino плочка базирана на микроконтролер со 32-битно ARM јадро. Има 54 дигитални влезно/излезни пинови (од кои 12 може да се употребуваат како PWM излези), 12 аналогни влезови, 4 UART порти (хардверски сериски порти), 84MHz такт сигнал, USB OTG конекција, 2 DAC (дигитално/аналогни конвертори), 2 TWI, конектор за напојување, SPI хедер, JTAG хедер, тастер за ресет и тастер за бришење.

…..Плочката содржи се што е потребно за да го поддржи микроконтролерот; едноставно поврзете го со компјутер преку micro-USB кабел или вклучете го на AC/DC адаптер или батерија и можете да почнете. Due е компатибилен со сите Arduino околини кои работат на 3.3V и е во согласност со 1.0 Arduino pinout-от.

Arduino Due сигурно ќе се вклопи во некоја ваша идеја.

Започнете со реализација!

Карактеристики:

 • микроконтролер: AT91SAM3X8E
 • дигитални I/O пинови: 54 (од кои 12 овозможуваат PWM излез)
 • аналогни влезни пинови: 12
 • аналогни излезни пинови: 2 (DAC)
 • Flash меморија: 512KB целосно достапна за кориснички апликации
 • SRAM: 96KB (две банки: 64KB и 32KB)
 • брзина (такт): 84MHz
 • работен напон: 3.3V
 • влезен напон (препорачан): 7-12V
 • влезен напон (гранични вредности): 6-16V
 • максимална DC излезна струја на сите I/O линии заедно: 130mA
 • максимална DC струја за пинот за 3.3V: 800mA
 • максимална DC струја за пинот за 5V: 800mA

.

 • производител: Arduino (IT)
 • цена: 1,555.00  ден со ддв
 • производот е достапен онлајн

повеќе…

повеќе од иста категорија…

0 Коментари на “ARD-DUE – Arduino Due”


 • Нема коментари

Остави коментар