Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Reddit button
Myspace button
Linkedin button
Webonews button
Delicious button
Digg button
Stumbleupon button
Newsvine button

Месечна архива за март, 2015

BDL-DSPU – ESD пумпа за одлемување

Имате процес на одлемување во вашата работа?

…..Пумпа за одлемување која може да се користи во статички чувствителна околина. Доаѓа во комплет со проводен врв.

Се испорачува во сребрена боја.

Идеално за во статички чувствителна околина, од познатиот и докажан Bondline!

 • производител: Bondline (UK)
 • цена: 1,450.00 ден со ддв
 • производот е достапен онлајн

повеќе…

повеќе од иста категорија…

CSSMARTRW10 – Надворешен читач на смарт картички

Барате читач за смарт картички?

…..Овој читач е компатибилен со широк спектар на смарт картички и може да се користи за брза online идентификација. Со самото вметнување на картичката  вашите лични информации ќе бидат автоматски прикажани на мониторот. Уредот може да се користи и за проверка на даночни и банкарски извештаи или да се постават забрани за сурфање на интернет за вашите деца и е погоден за електронско потпишување на документи.

Одлично решение за забрзување на работата или заштита за вашите деца.

Со одлична цена!

Карактеристики:

 • конекција: USB 2.0
 • број на слотови: 1
 • димензии: (140×30x230)mm
 • боја: црна

Пакетот содржи:

 • читач на картички
 • ЦД драјвер
 • цена: 555.00 ден со ддв
 • производот е достапен онлајн

повеќе…

повеќе од иста категорија…

ARD-ADD GSM.SH – Arduino GSM Shield

Го запознавте ли новото GSM/GPRS решение од Arduino?

…..Arduino GSM Shield овозможува било која Arduino плочка да се поврзе на интернет, воспоставува/прима повици и прима/праќа SMS пораки. Овој оклоп користи радио модем M10 од Quectel. Комуникацијата меѓу основната плочка и оваа плочка е со помош на AT команди. GSM библиотеката има голем број на методи за комуникација со овој оклоп.

…..Оклопот ги користи дигиталните пинови 2 и 3 за софтверска сериска комуникација со M10. Пинот 2 е поврзан со TX пинот на M10 и пинот 3 со неговиот RX пин. Пинот PWRKEY од модемот е поврзан со пинот 7 од Arduino.

…..M10 е Quad-band GSM/GPRS модем кој работи со следниве фреквенции GSM850MHz, GSM900MHz, DCS1800MHz и PCS1900MHz. Поддржува TCP/UDP и HTTP протоколи преку GPRS конекција. Брзината на GPRS податочниот downlink и uplink трансфер е максимум 85.6kbps.

…..За да го поврзете со мобилната мрежа, на плочката треба да се монтира соодветна SIM картичка од одреден оператор.

Плочка која комуницира беспрекорно.

Доколку сакате да експериментирате искористете ја!

 • производител: Arduino (IT)
 • цена: 5,730.00 ден со ддв
 • производот е достапен онлајн

повеќе…

повеќе од иста категорија…

HYELEC MS88 – Дигитален мултиметар

Потребен ви е економичен мултиметар со повеќе мерни функции?

…..Дигитален мултиметар со автоматски избор на мерното подрачје, 3 3/4 дигитален дисплеј. Инструментот има вградена функција за безконтактна индикација на присуство на напон, подрачја за мерење фреквенција и капацитет и тестирање на параметарот hfe на биполарни транзистори.

Мерење на фреквенција, капацитет, автоматски избор на подрачјата се дел од функционалностите. Пробајте го!

Карактеристики:

 • стандардни мерни подрачја: 1000VDC, 750VAC, 10A AC/DC, 40MΩ, 200uF, 10MHz
 • тест на диода и континуитет, мерење на фактор на исполнетост
 • позадинско осветлување
 • автоматско нагодување на мерното подрачје
 • функција за автоматско исклучување
 • DataHOLD, МIN/MAX, REL функции

…..Комплетот се состои од: МS88 мултиметар, мерни сонди, 9V батерија упатство за употреба.

 • гаранција: 12 месеци
 • цена: 1,990.00 ден со ддв
 • производот е достапен онлајн

повеќе…

повеќе од иста категорија…

GB-BOX02 – Кутија за мемориски картички

Ги чувате ли правилно мемориските картички?

…..Пластична кутија за безбедно чување на две SD мемориски картички.

Незнаете кога нешто може да ви затреба.

Складирајте ги добро вашите картички.

 • производител: Goobay (DE)
 • цена: 110.00 ден со ддв
 • производот е достапен онлајн

повеќе…

повеќе од иста категорија…

GB-TOSLSPLT1 – Оптички аудио разделник

Како да го поделите аудио сигналот на два уреди?

…..Со овој оптички аудио разделник можете да пуштате дигитален аудио сигнал од еден извор на сигнал до повеќе приемни уреди, така што ќе можете да ги користите во исто време или поединечно без притоа да морате да откачувате и закачувате кабли. Исто така со овој уред се зголемува и максималното растојание од предавателот до приемните уреди.

Едноставно и без постојано поврзување на кабли.

Решение кое секому ќе му се допадне!

Карактеристики:

 • влез: 1x Оптички (Toslink)
 • излези: 2x Оптички (Toslink)
 • напојување: 5V-DC / 1A

.

 • производител: Goobay (DE)
 • гаранција: 12 месеци
 • цена: 2,150.00 ден со ддв
 • производот е достапен онлајн

повеќе…

повеќе од иста категорија…