Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Reddit button
Myspace button
Linkedin button
Webonews button
Delicious button
Digg button
Stumbleupon button
Newsvine button

Месечна архива за март, 2013

SHN5600 – Слушалки

Се трудите да слушате квалитетна музика но од бучавата во околината никако не можете да се ослободите?

…..Блокирајте ја иритирачката бучава и уживајте во Вашата музика со овие СЛУШАЛКИ PHILIPS кои активно ја спречуваат бучавата во позадина до 85 %. Идеални за користење во авион или воз.

Вистински избор за оние кои постојано патуваат!

Искористете ги неколкуте часа во патување за одмор и релаксација.

Карактеристики:

 • Софистицирана електроника која ја елиминира несаканата бучава до85%
 • Ушни перничиња кои целосно ги покриваат ушите и овозможуваат перфектен звук
 • Супер меки ушни перничиња за долготрајно слушање
 • Лесно прилагодлив држач за на глава кој оптимално одговара и нуди комфор
 • Тенки, лесни контроли за вклучување и јачина на звук
 • Адаптер за приклучување во авион на системот за рекреација
 • 3.5 – 6.35mm адаптер кој одговара за сите аудио уреди
 • Батерија е вклучена

.

 • Цена: 6,165.00  ден со ддв
 • на 24 рати x 290ден

Производот е достапен онлајн

Повеќе…

Повеќе од иста категорија…

KN-HDMICON50 – Видео конвертор со преклопник

Сите дома сакате да гледате HD слика, а сите имате различни уреди кои ги користите?

…..Овој конвертор функционира и како преклопник. Ви овозможува да приклучите 3 различни уреди на еден HDMI влез на вашиот HD телевизор. На конверторот може да конектирате компонентен или DVI видео сигнал кој на излез оди преку HDMI конекција. Може лесно да го изберете саканиот извор на сигнал со далечинскиот управувач. LED диода на предната страна покажува кој влезен извор на сигнал моментално се прикажува на вашиот телевизор.

Избегнете го постојаното преместување на уредите.

Приклучете ги еднаш и користете ги кога ќе посакате.

Постои начин кој треба да го пробате!

Карактеристики:

 • Влез: 1x DVI-D женски, 1x PrPbY женски, 1x оптички Toslink женски, 1x HDMI женски
 • Излез: 1x HDMI женски, 1x оптички Toslink женски
 • Full HD 1080p
 • Резолуции: 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i и 1080p
 • Високи перформанси до 2.5Gbps / 250MHz
 • Компатибилен со HDMI 1.3
 • Подржува HDCP
 • LED индикација
 • Вграден еквилајзер

.

 • Цена: 4,929.00 ден со ддв
 • на 24 рати x 231ден

Производот е достапен онлајн

Повеќе…

Повеќе од иста категорија…

AT-VE800 – HDMI екстендер

Која е најголемата раздалеченост на која може да пренесете HD слика од компјутерот на телевизорот?

…..Овој HDMI ЕКСТЕНДЕР овозможува Вашиот телевизор да го поставите до 60m подалеку од HDMI уредот кој репродуцира сигнал користејќи два Cat5e или Cat6 кабли. Опремен е со HDMI конекции, но подржува и DVI опрема кога се користи со HDMI-DVI адаптер, обезбедувајќи поголема флексибилност и опции за монтажа.

Пренесете ја сликата во full-HD на оддалeченост до 60m!

Совршено за во кафулиња, ресторани, обложувалници, дома…!

Карактеристики:

 • Користи Cat5e/6 кабли наместо скап HDMI кабел за да се добиепоголемо растојание за пренос на сигналот - за резолуции 1080pдолжината на кабелот е до 40m; а за резолуции 1080i должината накабелот е до 60m
 • Целосно компатибилен со HDMI 1.3b
 • Во согласност со HDCP
 • Поддржува 12bit за боја за HDMI формати
 • Висококвалитетно видео 1920×1200, до 1080p
 • Високи перформанси до 2.25Gbps / 250MHz

.

 • Цена: 3,888.00 ден со ддв
 • на 12 рати x 345ден

Производот е достапен онлајн

Повеќе…

Повеќе од иста категорија…

TCX-LAMP2 – Рачна светилка

Каква џебна светилка би Ви била најпрактична?

Многу мала но и многу моќна!?

…..Рачна светилка со фокус.

Мала но моќна светилка ТЕCXUS на која омилени и се темните ситуации!

Kaрактеристики:

 • Силна “rebel“ светлина
 • Интензитет на светлина: 120 лумени
 • Светлосен зрак кој се гледа до 600m
 • 3 пати посилен зрак светлина во споредба со стандардните 1Watt LED диоди
 • 100% подобро осветлување отколку стандардните флеш светла
 • 50x подолг животен век отколку стандардните светилки
 • Димензии: (29×103)mm

.

 • Цена: 1.250.00  ден со ддв

Производот е достапен онлајн

Повеќе…

Повеќе од иста категорија…

RA-OUTDOOR25 – Соларна LED светилка со PIR сензор

Подготвени сте да ја отвориме сезоната на соларните светилки?

…..Моќна СОЛАРНА LED светилка со (PIR) сензор на движење и прекинувач кој реагира на светлина и вградена IP44 заштита.

Модерено осветлување, кое штеди енергија и буџет.

Осветлете го Вашиот дом бесплатно!

 • Цена: 4,444.00 ден со ддв
 • на 24 рати x 209ден

* подарок за секој дом

Производот е достапен онлајн

Повеќе…

Повеќе од иста категорија…

ME-MINI32 – MINI-32 Board

Сакате нешто уште подобро од Вашиот PIC18F?

…..MINI-32 е мала РАЗВОЈНА ПЛОЧКА која содржи PIC32MX534F064H микроконтролер. Работи на напојување од 3.3V. Интегрираниот напонски регулатор овозможува плочката да може да се напојува директно од USB кабелот. Плочката е пин-компатибилна со PIC16F887 и PIC18(L)F45K20 микроконтролерите и одлично одговара на стандардно DIP40 подножје. Оваа плочка е опремена со SMD кристал осцилатор, и 32.768KHz кристал кој може да се употребува за внатрешниот RTCC модул. Исто така има Ресет тастер и три сигнални LED диоди. Плочката доаѓа препрограмирана со брз USB HID bootloader, па нема потреба од надворешен програматор за да го внесете кодот во контролерот.

Апликации:

…..Плочката може да се употребува како DIP40 PIC32 замена за PIC16 и PIC18 микроконтролери кои работат на 3.3V, со што би се додала значително поголема моќ на крајниот уред.

Заменете го вашиот PIC18F со оваа MINI32 плочка, и зголемете ги перформансите до 25 пати!

​Карактеристики:

 • PIC32MX534F064H 64K Flash (плус 12K boot Flash), 16K RAM (можеда извршува од RAM)
 • USB 2.0 On-The-Go поддршка
 • Сигнални LED диоди, кристален осцилатор и тастер за ресет
 • Подржува CAN комуникација
 • Пин-компатибилен со PIC16F887 и PIC18(L)F45K20
 • Доаѓа препрограмирана со брз USB bootloader
 • Одлично се вклопува во DIP40 подножје
 • Комплетно поддржана од PIC32 компајлерите на Микроелектроника

.

 • Цена: 1,565.00 ден со ддв

Производот е достапен онлајн

Повеќе…

Повеќе од иста категорија…